Soppstuing
Soppstuing har blitt et fast tilbehør til kjøtt og veldig godt til alt fra vegetarretter til pinnekjøtt. Alle som liker sopp liker soppstuing. Det er enkelt, glutenfritt, kan lett lages laktosefritt og kan serveres til både kjøttetere og vegetarianere.
Ingredienser
300 g creme fraiche
300 g fersk sopp eller 200 g samkokt sopp etter ønske
3 sjalottløk
1-2 ss fond etter ønske, jeg brukte oksefond
2 ss soyasaus
1 ss balsamico
1 ss tyttebærsyltetøy (kan sløyfes)
smør
salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær soppen i biter og stek den perfekt med smør. Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med smør. Rør alle ingrediensene sammen i en kjele og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Godt å kombinere med bokkølkaramelisert løk
Kommentarer
Legg inn en kommentar