Bokkølkaramellisert løk

Karamellisert løk er skikkelig digg og er man glad i bokkøl er denne enda bedre enn vanlig.


Ingredienser
2 gul løk
3-4 ss smør
1 flaske bokkøl (0,33 l), jeg brukte julebokk
2 ss balsamico
1 ts Worcestershire saus
1-2 ts sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær opp løken og stek den i en panne med smør på middels varme. Surr løken i ca. 5-10 minutter til den blir ordentlig myk. Sørg for å ikke ha for høy temperatur.

Når løken er skikkelig myk tilsetter du bokkøl, Worcestershire saus, balsamico og sukker. Øk temperaturen noe, men pass på. Når det mest av ølen er dampet bort må du fortsette på lavere temperatur igjen, så det ikke svir seg. 

Når karamelliseringen er ferdig ser løken slik ut. Smak til med salt og pepper.

Karamellisert løk passer godt til kjøttretter som karbonadesmørbrød, hamburger, pølser og lignende.

Kommentarer