Slik steker du soppen perfekt

Sopp har lett for å bli bløt og fuktig og det smaker ikke like godt som sprøstekt, gyllen sopp. Følg denne oppskriften når du skal steke sopp, så er du sikker på at du alltid får perfekt stekt resultat. Dette gjelder både for sopp fra butikken og den du plukker selv.

Bruker du samkokt sopp fra fryseren tiner du den først i romtemperatur og hopper til steg 2: "steking av sopp".

Smørstekt kantarell

Du trenger
sopp
smør
salt og pepper

Fersk sopp i panna
1. Samkoking
Skjær soppen i ønsket størrelse og legg i en tørr panne. Ikke tilsett noe nå, hverken krydder eller smør, kun soppen i pannen. Sett plata på middels varme og vent til soppen slipper væske. Dette kan ta litt tid. Hvis soppen slippen veldig mye væske og det fyller seg i pannen kan du øke temperaturen noe. Vent til væsken har fordampet istedenfor  helle det av. Når væsken har fordampet er du ferdig med dette steget.

Hvis du har mer sopp enn du trenger kan du fryse ned i poser nå.

Samkokt sopp
2. Steking av sopp.
Ta soppen ut av pannen og øk temperaturen på platen. Jeg pleier å bruke styrke 7 på min plate som går til 9. Vent til pannen er skikkelig varm før du tilsetter smør og freser det godt. Tilsett så soppen, salt og pepper. Hvis du har mye sopp kan det være lurt å steke i flere omganger så pannen ikke blir overfylt. Stek til soppen blir sprø og får en fin skorpe.

Ferdigstekt sopp klart til bruk!

Kommentarer