Pasta carbonara med vaktelegg

 Tidligere har jeg laget pasta carbonara med hønseegg, men denne med vaktelegg syns jeg er hakket bedre.

I oppskriften med hønseegg bruker jeg et helt egg i tillegg til plommene, men i og med at det er vanskeligere å skille vaktelegg har jeg valgt å kun bruke plommene, da det ofte kommer litt eggehvite med plommen, selv om man skiller dem. 


Ingredienser
400 g tørr pasta/spagetthi
litt olje
salt i kokevannet

300-400 g pancetta (eventuelt bacon)
20 plommer av vaktelegg
2,5 dl revet parmesan

persille (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken med olje og salt i kokevannet, men kok pastaen 1-2 minutter kortere enn anbefalt. 

Skill vakteleggene. Her er et innlegg om dette hvis du trenger veiledning. 

Sprøstek kjøttet. Finhakk persille. 

Bland eggeplommer og revet parmesan sammen til en glatt røre.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og rører blandingen med egg og parmesan inn i varm pasta. Rør inn pancetta og ta gjerne med stekefettet. Topp med med persille og nykvernet pepper. 

Kommentarer