Pasta carbonara

En ekte carbonara lages uten fløte, melk eller creme fraiche. Det er lett å lage og lett å like. Tradisjonelt lages den med pancetta, men bacon kan være en fin erstatter. Jeg valgte også å drysse persille over, selv om det viker fra tradisjonell carbonara.

Oppskriften gir tre porsjoner

Ingredienser
400 g tørr pasta
litt olje
salt i kokevannet

300 g pancetta eller bacon, ternet
3 eggeplommer
1 helt egg
2,5 dl revet parmesan

Serveres med

1 plomme i hver tallerken
hakket persille
nykvernet pepper

Fremgangsmåte
Kok pasta som anvist på pakken med olje og salt i kokevannet, men kok pastaen 1-2 minutter kortere enn anbefalt.

Sprøstek kjøttet og la det renne av seg på litt tørkepapir.

Bland eggeplommer, egg og revet parmesan sammen til en glatt røre.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og rører blandingen med egg og parmesan inn i varm pasta. Fordel pastaen på tre skåler. Topp med sprøstekt kjøtt, hakket persille, eggeplomme og nykvernet pepper.



Kommentarer