Pork Wellington
Denne lages tradisjonelt med biff (beef Wellington), men er skikkelig god med indrefilet av svin også. Begge deler kan brukes i denne oppskriften.
Ingredienser
Kjøtt
1500 g (ca.) indrefilet av svin (eller storfe)
salt
pepper
smør
1-2 ss Dijonsennep
10 skiver vellagra Stranda-skinke (eller annen god spekeskinke)
3 plater butterdeig (kjøpt eller hjemmelaget)
3 vaktelegg, eller et hønseegg
Fyll
200 g samkokt sopp eller 400 g fersk sopp etter ønske (jeg brukte traktkantarell)
smør
salt og pepper
1 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
1 ss tørket timian
Ønsket tilbehør
Fremgangsmåte
Stek soppen perfekt med smør, salt og pepper.
Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek med soppen på slutten av steketiden.
Bland timian inn i fyllet, sett til siden.
Krydr kjøttet godt med salt og pepper.
Brun kjøttet godt på alle sider med smør. La den hvile på benken i ca. 20 minutter. Da kan du klargjøre i neste steg.
Legg plastfolie på benken og legg skinken lagvis, så den passer til kjøttet i størrelse. Legg soppfyll oppå og deretter kjøttet, som vist på bildet. Pensl kjøttet med sennep.
Pakk alt sammen til en stram og fin pølse og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader. Kjevl ut butterdeigen. Ta av plasten på kjøttet og legg det i midten av deigen. Skjær deigen som vist på bildet.
Flett deigen over kjøttet ved å ta annenhver gang fra høyre og venstre.
Snu deigen og pensl den med sammenvispet egg. Lag noen hull med gaffel, så damp kommer ut. Sett et termometer i kjøttet fra kortenden og stek på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjøttet har 66-68 °C (rosa kjerne) eller 68-70 °C (gjennomstekt).
La kjøttet hvile i 20 minutter før du skjærer i det.
Stek gjerne gulrøtter i staver sammen med biffen i ovnen.
Jeg serverte pork Wellington med potetmos, stekte gulrøtter og soppsaus.
Laget med vaktelegg fra Villa Vaktelkulla
Kommentarer
Legg inn en kommentar