Pork Wellington

Denne lages tradisjonelt med biff (beef Wellington), men er skikkelig god med indrefilet av svin også. Begge deler kan brukes i denne oppskriften.


Ingredienser

Kjøtt
1500 g (ca.) indrefilet av svin (eller storfe)
salt
pepper
smør
1-2 ss Dijonsennep
10 skiver vellagra Stranda-skinke (eller annen god spekeskinke)
3 plater butterdeig (kjøpt eller hjemmelaget)
3 vaktelegg, eller et hønseegg

Fyll
200 g samkokt sopp eller 400 g fersk sopp etter ønske (jeg brukte traktkantarell)
smør
salt og pepper

1 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd 
1 ss tørket timian

Ønsket tilbehør


Fremgangsmåte


Stek soppen perfekt med smør, salt og pepper.

Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek med soppen på slutten av steketiden. 

Bland timian inn i fyllet, sett til siden.

Krydr kjøttet godt med salt og pepper.

Brun kjøttet godt på alle sider med smør. La den hvile på benken i ca. 20 minutter. Da kan du klargjøre i neste steg.

Legg plastfolie på benken og legg skinken lagvis, så den passer til kjøttet i størrelse. Legg soppfyll oppå og deretter kjøttet, som vist på bildet. Pensl kjøttet med sennep.

Pakk alt sammen til en stram og fin pølse og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader. Kjevl ut butterdeigen. Ta av plasten på kjøttet og legg det i midten av deigen. Skjær deigen som vist på bildet.

Flett deigen over kjøttet ved å ta annenhver gang fra høyre og venstre.

Snu deigen og pensl den med sammenvispet egg. Lag noen hull med gaffel, så damp kommer ut. Sett et termometer i kjøttet fra kortenden og stek på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjøttet har  66-68 °C (rosa kjerne) eller 68-70 °C (gjennomstekt).

La kjøttet hvile i 20 minutter før du skjærer i det.

Stek gjerne gulrøtter i staver sammen med biffen i ovnen.


Jeg serverte pork Wellington med potetmos, stekte gulrøtter og soppsaus. 

Laget med vaktelegg fra Villa Vaktelkulla

Kommentarer