Potetmos

Jeg ser altfor ofte at folk koker potene i rikelig med vann og heller av alt kokevannet etterpå. Da forsvinner mye smak, næringsstoffer og stivelse. Jeg heller derfor aldri av kokevannet og får perfekt potetmos hver gang.

Ingredienser
poteter, beregn ca. 300-400 g potet per person
salt
pepper
malt muskat
smør
crème fraîche (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm.

Ha potetene i en kjele og hell på med vann så det dekker.

Kok opp (ikke salt vannet) og la det koke på middels varme til potetene er knust og alt kokevannet har fordampet. Rør i blant, så det ikke svir seg i bunnen.

Når du får en potetmoskonsistens smaker du til med salt, pepper, malt muskat, smør og eventuelt crème fraîche.

Denne mosen lager seg nesten selv. Du trenger ikke helle av vannet eller knuse potetene, og du bevarer alle de gode egenskapene til kokt potet i kjelen.

Kommentarer