Marokkansk kylling med en vri

Jeg har laget marokkansk safrankylling tidligere (dette innlegget), men bestemte meg for å prøve en litt annen variant som passer bedre til kylling. Den tidligere varianten krever at fuglen skal koke lenge, og det passer bedre til høne eller hane, mens kyllingen kan fort bli for tørr ved veldig lang koketid. Jeg vil derfor anbefale denne oppskriften hvis du bruker kylling, og den tidligere oppskriften hvis du bruker høne eller hane.

I denne opskriften koker jeg kraft på kyllingskinn først og deretter ovnsteker kyllingen. Da blir kraften velsmakende med smak fra skinnet, mens kyllingen blir god og saftig i ovnen. Jeg kjøpte frossent kyllingskinn i en asiatisk dagligvarebutikk.

Ingredienser

En hel kylling delt i fire (også hjerte, lever og krås hvis det følger med), fire lårstykker eller fire bryststykker

Marinade

3 fedd hvitløk knust
2 ss olivenolje
1 sitron (innmaten og saften)
1 ts pepper
1 ts malt paprika
1 ts salt
1 ts kumin
1 neve korianderblader, hakket

Tagine

400 g kyllingskinn
1 guk løk skåret i skiver
2 ss smør eller olje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt ingefær
1 g safran
1 glass svarte oliven
sitronskall
korianderblader

Fremgangsmåte

Vask sitronen godt med en fruktbørste eller bruk en økologisk sitron. Bland alle ingredienser til marinaden. Ta vare på sitronskallet. Mariner kjøttet og la den ligge i marinaden i kjøleskapet. Jeg lot den ligge i et døgn, men la den ligge i minst en time.

Brun kyllingskinnet og eventuelt innmaten fra kyllingen i en jerngryte med smør eller olje. Gjør det i to omganger.

Ta alt av kyllingskinn tilbake i gryten og tilsett salt, pepper, safran, løk og ingefær. Hell på 3 dl vann. Gryten skal koke på svak varme til den er ferdigkokt og sausen har blitt forholdsvis tykk (ca. 2 t). Stek kyllingen i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

Når sausen er ferdigkokt fjerner du skinnet fra sausen. Du kan også helle av overflødig fett hvis det har samlet seg mye på toppen av gryten.

Legg den ferdigstekte kyllingen i formen og tilsett oliven og sitronskall. Gi gryten et oppkok.

Strø på korianderblader rett før servering.

Server retten med khobz og salat.

Kommentarer