Ostesufflé av vakteleggehviter

Ostesufflé er kjempekjekt å lage hvis man har eggehviter og osterester til overs. Denne oppskriften kan også brukes med hele vaktelegg (eller hønseegg). Hvis du bruker hele egg reduserer du til 200 g ost og tilsetter plommene sammen med osten. Bruker du hønseegg tilsvarer 25 vaktelegg 5 hønseegg.

Ingredienser
3 ss smør
4 ss hvetemel
3,5 dl helmelk
malt muskat
salt/pepper
300 g ost (eventuelt 200 g ost og 25 vakteleggplommer hvis du bruker hele egg)
25 eggehviter av vaktelegg

Serveres med
stekt sopp, vi brukte fåresopp, men all sopp er godt til
grønn salat
spekemat
flatbrød

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Skill eggene hvis du bruker hele egg. Klikk her for fremgangsmåten jeg bruker.

Lag hvit saus. Smelt smør i en kjele og rør ut hvetemel. Spe med melk men du rører. Kok til du får en fastere konsistens.

Kjøl ned noe og tilsett ost (og eventuelt plommer hvis du bruker hele egg). Smak til med salt, pepper og malt muskat.

Stivpisk eggehvitene. Vend dem forsiktig inn i sausen med en slikkepott.

Hell suffleen i en smurt ildfast form og stek den  på 180 grader på nederste rille i ca. 45-50 minutter. Det er viktig å ikke åpne stekeovnen underveis, da vil den kollapse.

Mens suffleen står i ovnen steker du sopp. Suffleen må serveres umiddelbart, så det er viktig at alt er klart når den skal ut av ovnen.



Stekt sopp er nydelig til ostesufflé

Flatbrød og spekemat er også et godt tilbehør.

Kommentarer