Vaktelegglikør

 Høsten er en fin tid for eggelikør. Her en en oppskrift med vaktelegg. Denne oppskriften gir ca. 1,25 l likør.

Ingredienser
3 dl helmelk
3 dl kremfløte
300 gram sukker
25 plommer av vaktelegg
1 ss vaniljesukker
4 dl vodka

Fremgangsmåte
Hvis du sliter med å skille vakteleggene, kan du trykke her for fremgangsmåten jeg bruker.

Kok opp melk, fløte og sukker. La det koke så det tykner.

La blandingen stå og kjøle seg ned i romtemperatur en stund før du rører inn plommer og vaniljesukker. Viktig at blandingen ikke koker etter at du har tilsatt eggene, da kan den skille seg.

Sett kjelen tilbake på varmen og rør til den tykner litt igjen. Pass på at det ikke koker.

Kjøl så blandingen ned igjen og tilsett deretter vodkaen. Ha i passende flasker.

Ikke la deg lure av at den virker veldig løs i konsistensen, den vil tykne i kjøleskap.

Vakelegglikør er god alene, men ekstra god å helle over iskrem. Dette kan også være en fin gave å gi bort og å få. Likøren er holdbar i ca. 3 uker i kjøleskap. Rist flaskene før bruk.

Med eggehvitene du har til overs kan du lage o
stesufflé.

Kommentarer