Soppsmør

Hjemmelaget smør av rømme er alltid godt og blir skikkelig digg hvis du tilsetter sopp i tillegg. Jeg brukte steinsopp i dette smøret, men all spiselig sopp kan brukes. Obs! Bruk kun sopp du er 100 % trygg på.

Ingredienser
3 dl Seterrømme, Røros-rømme eller fløte
200 g renset, fersk sopp eller ca. 100 g samkokt sopp
smør til steking
salt og pepper

Fremgangsmåte

Damp soppen i pannen på middels varme, så den slipper væsken. Øk temperaturen, tilsett smør, salt og pepper og stek soppen gyllen og sprø. La den stå til avkjøling mens du lager smør. Bruker du samkokt sopp går på du rett på steking med smør, salt og pepper.

Pisk rømmen til den skiller seg med kjernemelk og smør. Klem kjernemelken ut av smøret. Hvis du ikke har gjort det før kan du sjekke dette innlegget for bilder av fremgangsmåte.

Ta vare på kjernemelken. Den kan tilsettes i gryter, sauser, rører o.l

Når smøret er klart og soppen er helt nedkjølt kjører du alt jevnt sammen med en stavmikser. Obs! Viktig at soppen er helt nedkjølt, hvis ikke vil den smelte smøret.

Legg smøret i en helt ren (gjerne kokt) krukke eller boks for lengre holdbarhet. Smøret kan også pakkes tett i plast og fryses.

Fantastisk å servere på nystekt brød som forrett eller snacks.

Kommentarer