Shakshuka med vaktelegg

Dette er en rett fra det nordafrikanske kjøkken som både er sunn og skikkelig, skikkelig god. Her kan man også tilføye grønnsaker, vin og kjøtt man har liggende for å bli kvitt rester. Jeg brukte en tagine, men kan fint lages i en kjele eller stekepanne med lokk.

Med brød og salat ved siden av passer denne oppskriften til 3-4 personer.


Ingredienser

Tradisjonell oppskrift:
3 båter hvitløk
1 rødløk
1 rød chili
1 rød, spiss paprika
smør/olje til steking
480 g hermetiske tomater, helst hele
1 ts malt spisskummen
salt/pepper

10 vaktelegg, eventuelt tre hønseegg
kruspersille

I tillegg tilføyde vi:
1 vårløk
fersk spinat
aromasopp
rødvin

Her kan du også tilsette grønnsaker eller kjøttrester du har liggende som du syns passer. Kjøtt, spekemat, chorizo, gulrot, squash, rotfrukter og lignende kan fint brukes.

Fremgangsmåte

Hell hermetiske tomater i kjelen. Jeg brukte to bokser med hele cherrytomater fra Mutti.

Skjær opp tomat, rødløk, chili og hvitløk i terninger og stek det blankt i en stekepanne med stekefett og eventuelt andre ingredienser du bruker. Bland det med tomatene i kjelen og kok opp. Tilsett spisskummen. La det koke i minst 20 minutter til du får en fastere saus.

Jeg elsker langtidskokte tomatgryter og kokte gryten i seks timer, men det er selvfølgelig ikke et must. Hvis du skal langtidkoke gryten og bruker sopp er det lurt å tilsette dem helt på slutten. Smak til gryten med salt og pepper.

Bruk en skje og lag små groper i gryten og knekk i eggene. Sørg for at gryten er skikkelig varm. Sett på lokk og la eggene samle seg.

Fordelen med å bruke vaktelegg fremfor hønseegg er at man kan få et helt egg i en bit.

Når eggene er ferdigposjert serverer du retten med brød og salat. Jeg serverte med marokkansk brød og salat. Strø hakket kruspersille over.

Kommentarer