Marokkansk salat

Denne salaten spiste jeg masse i Marokko da jeg var barn og den passer kjempefint ved siden av afrikansk (og norsk) mat. Oppskriften passer som sidesalat til fire personer.


Ingredienser
1 grønn paprika
olje til steking
2 store tomater
1 liten rødløk
koriander
saften av 1 lime
extra virgin olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek tomaten i rikelig med olje så skallet blir brent og flakker av. Sørg for å steke over- og undersiden også.

Når stekingen er ferdig drar du av skallet av paprikaen med hendene eller en kniv.

Når paprikaen er ferdig skrelt kjøler du den ned. Salaten skal være kald.

Når paprikaen er ferdig avkjølt skjærer du opp tomatene, paprikaen og rødløken i like store deler. Tørk av paprikaen med papir hvis det er mye olje fra stekingen igjen. Skrell av det ytterste laget av tomaten og fjern kjernene. Kun tomatkjøttet skal brukes.

Bland ternet tomat, grønn paprika og rødløk sammen. Tilsett limesaften, ønsket mengde koriander og smak til med salt og pepper. Ha noen spiseskjeer med olivenolje over.

Kommentarer