Krabbelag

Sensommeren er tid for krabber, så hvorfor ikke invitere venner til en krabbefest? Hvis man syns det er vanskelig å rense dem selv kan man kjøpe ferdigrensede krabber. Fordelen med krabbelag er at det krever liten forbredelse, men imponerer stort.

Vi serverte med
en hel kokt krabbe per person, hel eller ferdigrenset
hvitløkstoast (se oppskrift lengre ned)
påleggssalat (link)
crispisalat
sitron
pesto
mangochutney
syltet rødløk (link)
musserende vin

Hvitløkstoast lager du enkelt selv. Sett ovnen på 200 grader, legg ønsket antall loffeskiver på et stekebrett med bakepapir. Pensl skivene med olivenolje som tåler varme. Stek skivene i ca. 10-11 minutter. Når du tar ut skivene gnir du et renset hvtløksfedd over dem. Avkjøles før servering.

Hvis du renser krabben selv starter du med å brekke av bein og klør.

Bruk en kniv eller hånden til å dele krabben i to, skallhus og skjell.

Paven til krabben sitter i skjellet bak øynene og skal fjernes. Bruk tommelen og trykk på paven til du hører et klikk, ta den ut og kast.

Fjern og kast også gjellene fra krabben. De kan sitte på både på skallhuset og i skjellet.

Del skallhuset i to, da er det lettere å få tak i kjøttet som sitter på det.

Nå har du frigjort masse deilig krabbekjøtt. Ikke la deg skremme av at noen krabber har rødt kjøtt. Det er rogn og fullt spiselig og godt.

Bruk en tynn gaffel til å få ut mat fra klør og bein. Jeg brukte denne som egentlig er et sneglebestikk. Bruk en nøtteknekker eller slå klørne med en spiseskje for å åpne dem.

Serveres på hvitløkstoast med ønsket tilbehør. Godt med kjøtt fra både klør og krabbe.

Kommentarer