Syltet rødløk

Syltet rødløk er kjempegodt og passer til nesten alt! Til burger, pølser, salater, ostesmørbrød, oppå pålegg osv. Det er også kjempelett å lage.


Ingredienser

2-3 rødløk, avhengig av størrelse
1 dl eddik (7 %)
2 dl sukker
3 dl vann

Fremgangsmåte

Skjær løk i skiver

Kok glasset du skal bruke i rikelig med vann. Jeg pleier alltid å ta vare på glassene fra Apetina fetaost til dette formålet.

Kok opp eddik, sukker og vann. Når sukkeret er helt løst opp tilsetter du løken og gir det et raskt oppkok.

Bruk en klype og løft ut glasset fra den kokende vannet. putt løken i glasset og hell på væske så det dekker helt. Skru korken godt igjen.

Den syltede rødløken er klar etter noen timer, men blir bedre jo lengre den står. Åpnet glass er holdbar i ca. to uker, men ofte lenger.

Kommentarer