Ølpannekaker med vaktelegg

Pannekaker liker alle, men har du smakt ølpannekaker? Jeg har gode barndomsminner fra søndagslunsj hos bestefaren til bestevenninna mi. Da var det alltid ølpannekaker på menyen. Jeg har dessverre ikke oppskriften han brukte, men dette er en variant med vaktelegg.


Ingredienser
20 stk vaktelegg (eventuelt 4 hønseegg)
3,5 dl hvetemel
1 ts salt
0,33 l øl
2 dl melk
smør til steking

Fremgangsmåte

Knekk eggene i en bakebolle. Bruk gjerne en vakteleggsaks, for å unngå skall i røren. Rør det inn med hvetemel, salt og øl. Rør til en jevn røre. Rør inn melken til slutt.

Sett i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Stek tynne pannekaker i smør. 

Pannekakene kan serveres med klassisk tilbehør som syltetøy og sukker. Jeg serverte med smørstekt sopp og chevre. 

Laget med vaktelegg fra Villa Vaktelkulla

Kommentarer