Marokkansk kyllingsaus

Jeg elsker marokkansk kyllingtagine med sitron og safran (dette!) og bestemte meg for å lage en kyllingsaus inspirert av denne retten med en norsk vri. Sausen passer godt til både kjøtt og kylling. Den tar tid å lage, men man kan doble eller triple oppskrifter og fryse ned den. Anbefales å fryses ned uten rømme, og heller tilsette dette ved tilberedning.


Ingredienser

400 g kyllingskinn
1 gul løk i skiber
2 ss smør eller olje
1/2 ts malt ingefær
1 g safran   
1 sitron, økologisk
1/2 l vann
salt og pepper
1 beger Røros-rømme

Fremgangsmåte

Stek kyllingskinnet i smør med salt og pepper, så det får en god stekeskorpe. Skyll sitronen godt, del den i fire, skill sitronkjøtt fra skallet og legg alt i i en kjele. Legg kyllingskinn og øvrige ingredienser, bortsett fra Røros-rømme oppi og kok i noen timer. Jeg kokte den i seks timer, men minst en time. Hell eventuelt på litt vann underveis hvis sausen blir for tykk. Rør i blant. 

Etter endt koketid, hell et beger med Røros-rømme og smak eventuelt til med litt salt og pepper. 


Før koking


Etter koking


Etter siling





Kommentarer