Langpannepizzabunn med sopp og øl
Denne bunnen bruker jeg alltid når jeg skal lage pizza i langpanne. Den kan lages både i eltemaskin og for hånd og gir alltid perfekt resultat!
Ingredienser
3 dl romtemperert øl (kan erstattes med vann)
0,5 pakke tørrgjær
1 ss sukker
2 ss olje
500 g hvetemel
1 ts salt
1-2 ss tørket sopp*
*du kan også bruke tørket oregano, timian, koriander eller annet krydder du liker
Fremgangsmåte
Hvis du bruker brødbakemaskin/eltemaskin er det viktig at du legger inn ingrediensene i rekkefølgen som er satt. Hvis du bruker hendene eller eltemaskin uten heveeffekt med varme, sørg for at ølet/vann er rundt 37 grader.
Kna alle ingrediensene sammen, så deilige blir jevn og smidig. La heve på et lunt sted i ca. 30 minutter, eventuelt bruke heveprogrammet på brødbakemaskinen.
Sett ovnen på 225 grader. Kjevl deigen ut, og ha på saus, ost og det måtte du ønske som topping. På bildet har jeg steinsopp, traktkantarell, kylling og rødløk.
Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter. La hvile i noen minutter før du skjærer i den.
Med denne deigen kan man også lage stromboli
En variant med kantarell, rødløk og vårløk
Kommentarer
Legg inn en kommentar