Langpannepizzabunn med sopp og øl

 Denne bunnen bruker jeg alltid når jeg skal lage pizza i langpanne. Den kan lages både i eltemaskin og for hånd og gir alltid perfekt resultat!


Ingredienser

3 dl romtemperert øl (kan erstattes med vann)
0,5 pakke tørrgjær
1 ss sukker
2 ss olje
500 g hvetemel
1 ts salt
1-2 ss tørket sopp*

*du kan også bruke tørket oregano, timian, koriander eller annet krydder du liker

Fremgangsmåte
Hvis du bruker brødbakemaskin/eltemaskin er det viktig at du legger inn ingrediensene i rekkefølgen som er satt. Hvis du bruker hendene eller eltemaskin uten heveeffekt med varme, sørg for at ølet/vann er rundt 37 grader. 

Kna alle ingrediensene sammen, så deilige blir jevn og smidig. La heve på et lunt sted i ca. 30 minutter, eventuelt bruke heveprogrammet på brødbakemaskinen.

Sett ovnen på 225 grader. Kjevl deigen ut, og ha på saus, ost og det måtte du ønske som topping. På bildet har jeg steinsopp, traktkantarell, kylling og rødløk.

Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter. La hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Med denne deigen kan man også lage stromboli

En variant med kantarell, rødløk og vårløk

Kommentarer