Soppsuppe

Soppsuppe har blitt en fast tradisjon når jeg kommer hjem fra sopptur. Det er kjapt, enkelt og lager nesten seg selv. Det er veldig kjekt hvis man har plukket mye sopp og trenger tid til å rense og har lite tid til å henge over grytene. Fordelen er at jeg også alltid blit kvitt ulike rester jeg har liggende i kjøleskapet. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

Ingredienser

Faste ingredienser
400 g fersk sopp
1 beger crème fraîche
ca. 7 dl buljong, fond eller kraft, jeg bruker som regel av kylling
1 rødløk
1 pakke bacon (sløyf hvis du bruker andre rester av kjøtt)
1 ss traktet kaffe
smør til steking
salt og pepper
persille til topping

Rester man har liggende som kan brukes
kjøttrester som kylling, kjøttdeig, spekemat eller lignende
rester av melk, yoghurt eller andre meieriprodukter*
rester av hvite oster
kremost
urter
grønnsaker
vin
ferdiglaget saus fra en tidligere middag

*hvis du bruker lettrømme eller andre meieriprodukter som ikke er kokefaste må du tilsette det etter at retten er ferdig med koke, hvis ikke vil den sprekke. Men det er ikke noe problem å ta kjelen av platen og deretter røre det inn.

Fremgangsmåte

Stek løk med smør. Kok opp kraft/buljong eller fond i en kjele. Tilsett løk, kaffe og cremè frâiche og kok opp.

Stek soppen med smør, salt og pepper og stek bacon mens suppen koker.

Smak til suppen med eventuelle rester du tilsetter, salt og pepper. Når suppen har riktig konsistens fordeler du den i skåler og topper med sopp, bacon (eventuelt annet kjøtt) og persille. Du kan også tilsette noe av soppen i sausen og resten som topping.

Server gjerne med brød eller flatbrød med smør.

Kommentarer