Rugbrødbruschetta med traktkantarell

Det er dårlig med sopp i Oslo om dagen, men vi fant heldigvis litt i Bærum. Denne oppskriften er lett å lage og lett å like. Oppskriften passer til ca. 3 personer.

Ingredienser
1/2 rugbrød i tynne skiver
ca. 2. dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
pesto, kjøpt eller hjemmelaget
ca. 300 g fersk traktkantarell eller annen skogssopp
smør til steking

eventuelt persille og tyttebær til pynt

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader. Kjør olivenolje, hvitløk og chili i en mikser til det blir en jevn blanding. Legg skivene av rugbrød ut på et stekebrett med bakepapir og pensl skivene (over- og underside) med oljeblandingen. Stek skivene på 200 grader i ca. 10 minutter, pass på at de blir sprø, men ikke brent. Ta dem ut og avkjøl på rist.

Pestoen kan enten være hjemmelaget eller kjøpt. Vi lagde en hjemmelaget på slump med basilikum, olivenolje, parmesan, pinjekjerner, hvitløk, salt og pepper.

Stek soppen med smør, salt og pepper.


Server bruchetta med pesto, smørstekt sopp, tyttebær og persille.


Kommentarer