Piroger

Piroger er en genial måte å kvitte seg med rester av ost, sauser, kjøtt, urter, grønnsaker, purreer, fisk og lignende på. Denne oppskriften er laget med tre vaktelegg, men du kan eventuelt bruke et lite hønseegg isteden, men da må du kanskje bruke litt mer mel. Pirogene kan også fryses. Kjekke å ha i matpakka.

Oppskriften gir seks piroger.


Ingredienser pirogdeig
1,25 dl lunkent vann
1 ss helmelk
20 g olivenolje
3 vaktelegg
1/2 pakke tørrgjær, 5-6 g
1 ts sukker
250 g hvetemel, tipo 0
1 ts salt

2 vaktelegg til pensling

Fyll
Det du måtte finne av rester som trengs å brukes opp av sauser, kjøtt, urter, grønnsaker, purreer, fisk, skalldyr, krydder, sopp, spekemat og lignende.
ost, all ost kan brukes. Fete oster og oster med dårlig smelteevne bør brettes inn i deigen, mens oster med bedre smelteevne kan legges på toppen.

Bland alle ingrediensene til deigen sammen og kna godt. Du kan eventuelt bruke en brødbakemaskin. La deigen heve i minst en time.

Etter endt hevetid deler du deigen i seks like store deler og kjevler de i ovale former. Sett ovnen på 225 grader.

Legg på ønsket fyll og brett kantene på pirogen sammen.

Legg pirogene på et stekebrett og pensl med vispet vaktelegg.

Stek pirogene på 225 grader i ca. 20 minutter. La de kjøle seg på rist etter endt steketid.

Godt for store og små! Den bakerste er med pesto, spinat, fetaost med Jarlsberg på toppen, mens den fremste er med mangochutney, ricotta, salami og cheddarost.

Disse er med fyll fra krabberavioli som var til overs.

Kommentarer