Krabberavioli med pesto

 Hvis du har rester etter krabbelaget er det slettes ikke dumt å lage ravioli med krabbe og pesto. Oppskrifter gir 4 middagsporsjoner.


Ingredienser pasta
20 vaktelegg (eventuelt 4 hønseegg)
400 hvetemel, tipo 0
salt

Ingredienser fyll

kjøtt fra en kokt krabbe, både skall og klør (ca. 200 g)
75 g ricotta
1 sjalottløk
en liten neve persille
saften av 1/2 sitron
salt og pepper

pesto, kjøpt eller hjemmelaget


Start med pastadeigen. Bland alle ingrediensene sammen og kna godt. Jeg brukte pastafunksjonen på brødbakemaskinen. Har du ikke det knar du med hendene. Du vil oppleve at deigen er veldig smuldrete i starten, men etter hvert som du knar vil den samle seg i en fast klump. Dette tar ca. 10 minutter. Dekk til med plast og sett i kjøleskap i minst en time.

Putt alle ingrediensene untatt sjalottløk til fyllet i en mikser og kjør til en jevn blanding. Finhakk deretter løken og rør den inn i fyllet.

Når pastaen er klar deler du den to og kjevler ut så tynn du klarer. Bruk gjerne en pastamaskin hvis du har det. Sørg for at de to delene er så like som mulig i formen.

Fordel fyllet på den ene delen. Pass på å ikke ta for mye eller for tett, da blir det vanskelig å lukke dem. Legg deretter den andre delen oppå og skjær ut ravioli.

Lukk hver pute med vann (fungerer som lim) og gaffel. Legg dem med litt avstand. Legger du dem oppå hverandre kan de fort feste seg sammen og åpnes når du skal flytte dem.

Kok ravioli i vann med salt i ca. 4-5 minutter. Rør underveis, men sørg for å ikke røre for kraftig, da kan de åpne seg.

Serveres straks med pesto.


Kommentarer