Skogsburger

En skikkelig digg burger som kan lages lett på stormkjøkken ute i naturen. Jeg brukte kantarell, sleipsopp, kremle. seig kusopp (bruker kun unge eksemplarer) og matriske, men all matsopp kan brukes. Aldri spis sopp du ikke er 100 % sikker på.


Ingredienser
burgerbrød
rømme, jeg brukte Røros-rømme
selvplukka tyttebær eller tyttebærsyltetøy
skogssopp, gjerne selvplukka.
brunost
bacon
karbonade/burger, gjerne vilt
syltet rødløk

smør til steking
salt og pepper

Ta med
stormkjøkken
skjeer/redskap til å forsyne seg med
høvel/redskap til å skjære brunost
tallerkner
servietter/tørkepapir
litt sukker hvis du bruker selvplukka bær

Fremgangsmåte



Plukk tyttebær og sopp.

Kok opp tyttebær med litt vann og bland i litt sukker i en kjele.

Bytt til panne og stek bacon.

Legg baconet på tørkepapir så fettet kan renne av.

Stek karbonader/burgere i pannen i fettet fra baconet.



Kutt opp sopp og tilsett i pannen på svak varme så vannet slipper. Etterhvert som pannen fylles med vann kan du skru opp temperaturen så vannet fordamper.

Når mesteparten av vannet har fordampet øker du temperaturen noe og tilsetter smør, salt og pepper. Soppen er ferdig når den er sprøstekt med stekeskorpe.

Gi gjerne karbonadene en rask oppvarming igjen etter soppsteking hvis de har rukket å bli kalde.


Legg opp burgerne i rekkefølgen som på ingredienslista.


Kommentarer