Kremlerisotto

Jeg var på sopptur i går og fant masse kremle. Jeg bestemte meg for å prøve meg på risotto. Denne oppskriften gir fire porsjoner. Husk å sjekke at buljongen du bruker er glutenfri hvis noen ikke tåler det. Overraskende mye buljong inneholder gluten. OBS! Ikke spis sopp du ikke er 100 % sikker på.


Ingredienser
Ca. 350 g fersk kremle
smør til steking
salt pepper

1 gul løk
smør til steking
300 g risottoris
3 dl tørr hvitvin
8 dl kraft eller buljong

frisk timian
2 ss smør
60 g parmesan, revet
salt
pepper
saften til 1/2 sitron

til servering (kan sløyfes)
ca. 20 g revet parmesan
sopp
smørstekt sopp med salt og pepper
gressløk

Fremgangsmåte



Skjær opp soppen. Legg noen skiver med sopp til side som kan brukes som topping. Skjær resten opp i små biter og smørstek den med salt og pepper. Sett til side.

Skjær løken i små biter og stek blank med smør. Kok opp kraft/buljong i en egen kjele.

Tilsett risen med løken og la det frese i noen minutter. Tilsett så vinen og la det meste av den koke inn i risen. Husk å røre, så det ikke fester seg i bunnen.

Hell buljong/kraft i blandingen, litt og litt av gangen, vent til det koker inn og tilsett mer til all kraft/buljong er brukt. Dette tar ca. 20 minutter.

Stek den skivede soppen i smør med salt og pepper.

Nå all kraft/buljong er blandet inn og tar du pannen av kjelen og tilsetter først sopp og timian. Rør inn. Tilsett så smør, parmesan og sitronsaft, smak til med salt og pepper. La risottoen hvile noen minutter før servering.

Serveres med revet parmesan, stekt sopp og gressløk på toppen.

Kommentarer

Legg inn en kommentar