Kremet pasta med kantarell

 Hva er vel bedre enn sopp, ost og pasta? Jeg brukte kantarell, men all sopp kan brukes. Denne oppskriften tilsvarer to porsjoner.


Ingredienser

200 g pasta, jeg bruke gigli
150 g samkokt sopp eller 250 g fersk, renset sopp
salt og pepper
smør til steking
1 løk, gul eller rød
1 boks crème fraîche
1 ss soyasaus
finhakket spinat, fersk eller frossen, jeg brukte frossen

1 vårløk
parmesan


Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Tin spinaten hvis du bruker frossen, jeg tiner den kjapt i mikro.

Hvis du bruker fersk sopp: legg den rensede soppen i en tørr panne uten fett på svak varme. La soppen ligge i pannen og slippe vannet.

Hev temperaturen og stek soppen med smør, salt og pepper. Bruker du samkokt sopp hopper du rett til dette punktet.

Stek løk og hvitløk med litt smør. Skjær opp varløken og riv parmesan. Dette skal på helt til slutt.

Når pastaen er ferdig blander du sopp, pasta, løk, hvitløk, crème fraîche, soyasaus og spinat sammen i pannen.

Server i dype skåler. Tilsett revet parmesan og vårløk ved servering.

Kommentarer