Quesadilla med hodekjøtt

Hvis du har et helstekt svinehode i masse pakker i fryseren og lurer på hva du skal lage med kjøttet er dette ikke dumt. Det går fort og er superdigg!

Ingredienser
ca. 250 g kjøtt fra svinehode
meksikansk krydder etter ønske. Her kan man enten blande en selv, eller benytte en ferdigblanding fra butikken.
3 tortillalefser
ost

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær kjøttet i mindre biter og putt det i en mikser. Det gjør ikke noe om det fortsatt er litt frossent.


Miks til kjøttet er delt opp i små biter. Man kan også kutte det opp med kniv, men dette går mye kjappere.


Stek kjøttet på høy varme. Etter steking har det sluppet mye fett som fint kan droppes i quesedillasene. Jeg brukte en sil og silte av fettet. Dette kan gjemmes i kjøleskapet og brukes som stekefett senere. Tilsett deretter krydder.

Fordel kjøttblandingen på halvparten av tortillaene, dekk til med ost og brett over. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter.


Etter endt steketid pleier jeg å la dem ligge på rist i ca. 5 minutter før jeg kutter dem opp. Da blir de lettere å skjære og mindre vasne under.


Deretter er det bare å skjære hver tortilla i fire biter og servere straks.

Kommentarer