Margbein

I går ble Tomas 30 år og vi bestemte oss for å lage margbein. Jeg hadde kun spist det på restaurant tidligere. Det ble utrolig godt! Kjempelett å lage og ikke minst kjapt og billig. Jeg kjøpte mine margbein hos Strøm-Larsen og ba om å få de delt på langs. Perfekt som forrett, men kan også serveres til middag.

Ingredienser
2-3 margbein per person, delt på langs
salt
pepper

smør
loff
Dijon-sennep
eventuelt annen sennep
annen foretrukken topping, vi prøvde med løkrelish, men fant ut av vi likte uten best

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader

Legg beina i en langpanne eller ildfast form og krydre godt med salt og pepper. Det kommer til å renne av mye fett, så bruk en panne med høye kanter hvis du vil slippe fett i ovnen.

Stek beina i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Vi satt så på grillfunksjonen og grillet dem i noen få minuter til

Serveres straks.



Serveres med smør, sennep og brød. Vi måtte teste alle de nye sennepene til Bergbys.

Ta smør og sennep på loffen og deretter marg. Tykt eller tynt lag, alt ettersom. Bruk en teskje til å skrape ut margen.

Hvis du har rester etter margbein kan du lage margsmør.

Kommentarer