Tørket sopp

 Å tørke sopp er en genial måte å konservere den på. Den tørkede soppen gjør seg utmerket som krydder.


Jeg foretrekker å bruke en tørkemaskin til dette. Hvis man følger med på Finn kan man finne en til en billig penge hvis man er heldig.

Det går fint å legge mye sopp i hver etasje hvis du har mye. Det er mye fuktighet i soppen, så de krymper fort. Her med traktkantarell.

Med kantarell.

Etasjene som ligger nærmest vifta vil bli ferdig fortest. Det kan være lurt å roteter på etasjene underveis hvis du bruker en slik maskin, så all soppen blir ferdig samtidig.

Soppen er klar når den er sprø og brekker lett. Det er viktig at soppen er helt tørket, hvis ikke vil den mugne når du putter den på glass.

Når soppen er ferdigtørket kan du putte den på glass til lagring. Legg soppen i bløt før den skal brukes.

Eller så kan du male den opp med en stavmikser. Jeg liker å lage både grov- og finmalt.

Den tørkede soppen fungerer utmerket i sauser, supper, marinader eller i krydderblandinger. Jeg tørker som regel kun sopp til dette formålet og bruker heller frossen sopp hvis jeg skal bruke hele sopp i retter.

Kommentarer