Friterte torsketunger

Torsketunger er i sesong fra januar til april, og da er det om å gjøre å spise det flest mulig ganger før sesongen er over.

Ingredienser

300 g torsketunger

1 dl vørterøl
1 dl hvetemel
2 eggehviter
salt
pepper

hvetemel
salt
pepper

frityrolje

Fremgangsmåte

Rens tungene for overflødig skinn.

La dem trekke i lettsaltet vann i ca. seks minutter. I mellomtiden kan du lage tempurarøren.

Stivpisk eggehvitene og tilsett vørterøl, hvetemel, salt og pepper.

Etter endt trekketid tørker du tungene godt av på kjøkkenpapir.

Lag melblanding av hvetemel, salt og pepper. Vend torsketungene i blandingen.

Varm opp frityrolje i en kjele eller frityrkoker.

Dypp tungene i tempurarøren. Friter dem i frityroljen til de er gylne. Legg dem deretter på kjøkkenpapir, så de kan renne av seg.

Server torsketunger med salat og en god dip.


Vi serverte retten med hjemmelaget remulade som du finner oppskrift på her. Fordelen med å lage remulade, aioli eller majones er at du kan bruke plommene til eggehvitene fra tempurarøren.

Kommentarer