Remulade

Remulade er digg og kan brukes til mye! Hjemmelaget variant er mye bedre enn den du kjøper i butikken.


Ingredienser

2 eggeplommer
1/2 ts dijonsennep
2 ss sitronsaft
2 dl olivenolje
2 ss kapers
en neve kruspersille
8 skiver sylteagurk
1/2 rødløk
salt
pepper

Fremgangsmåte

Grovhakk kapers og sylteagurk. Klipp/skjær kruspersille i små biter. Finhakk rødløk.

Visp eggeplommene sammen med sennep og sitronsaft. Fortsett å vispe mens du tilsetter oljen litt etter litt. Viktig å ikke tilsette all oljen med en gang, da kan den fort skille seg.

Når du har fått en glatt majones tilsetter du kapers, sylteagurk, persille og rødløk. Smak til med salt og pepper.

Obs! Hvis majonesen sprekker (skiller seg) kan du starte på nytt med en eggeplomme og tilsette den ødelagte sausen litt etter litt. Da slipper du å kaste noe selv om den skiller seg.

Remulade er godt på brødskiva, i fiskeretter, i potetsalat, på tapasbordet og som dipp til torsketunger som det ble brukt til her.

Kommentarer