Pølse i ølvaffel

 Vafler er alltid godt. Ølvafler er enda bedre, og lager du dem med vaktelegg er det lite som kan måle seg med det. Servert med pølse fungerer det utmerker som middag. Dette har blitt en favoritt hos oss! Oppskriften gir 3-4 porsjoner.


Ingredienser
12 vaktelegg
1 dl sukker
2 dl kulturmelk
1 1/2 dl helmelk
1,5 dl øl
350 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts kardemomme
130 g smør

smør til stekning

9 pølser
9 skiver bacon (kan sløyfes)
tilbehør

Fremgangsmåte
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland inn øvrige ingredienser til en glatt røre. La røren svelle mens du ruller bacon rundt pølsene. 

Stek vafler og pølser.

Server pølse i vaffel med ønsket tilbehør. Noen foretrekker klassisk pølsetilbehør som ketsjup, sennep og sprøstekt løk, mens andre liker klassist vaffeltilbehør som rømme, syltetøy og brunost.

Stek pølser og vafler

Kommentarer