Laktosefrie lapper med vaktelegg på stormkjøkken

Serveres du disse i skogen blir du fort populær! Særlig hvis noen i reisefølget ikke tåler laktose.


Ingredienser
5-7 vaktelegg (eller 1 hønseegg)
100 g sukker
3 dl laktosefri yoghurt naturell (vanlig  kan også brukes)
30 g smeltet smør
1 ts natron
2,5 dl hvetemel

smør til steking
ønsket tilbehør

Fremgangsmåte

Lag eggedosis av egg og sukker med kjøkkenvisp. Tilsett deretter yoghurt, smeltet smør og natron. Tilsett melet litt og litt, så det ikke klumper seg. Kjør til en jevn røre. Pakk med smør og ønsket tilbehør i egnede beholdere.

Bruk en trakt og hell røren i en tett drikkeflase med tut. Denne er lett og ta med i skogen og lett å helle fra.

Stek lapper på stormkjøkken med litt smør. Serveres straks. Vi serverte med syltetøy og lønnesirup.







Kommentarer