Laktosefrie lapper med vaktelegg på stormkjøkken
Serveres du disse i skogen blir du fort populær! Særlig hvis noen i reisefølget ikke tåler laktose.
Ingredienser
5-7 vaktelegg (eller 1 hønseegg)
100 g sukker
3 dl laktosefri yoghurt naturell (vanlig kan også brukes)
30 g smeltet smør
1 ts natron
2,5 dl hvetemel
smør til steking
ønsket tilbehør
Fremgangsmåte
Lag eggedosis av egg og sukker med kjøkkenvisp. Tilsett deretter yoghurt, smeltet smør og natron. Tilsett melet litt og litt, så det ikke klumper seg. Kjør til en jevn røre. Pakk med smør og ønsket tilbehør i egnede beholdere.
Bruk en trakt og hell røren i en tett drikkeflase med tut. Denne er lett og ta med i skogen og lett å helle fra.
Stek lapper på stormkjøkken med litt smør. Serveres straks. Vi serverte med syltetøy og lønnesirup.
Kommentarer
Legg inn en kommentar