Ketsjup
Hjemmelaget ketsjup er godt og sunt, men holder seg ikke like lenge som ketsjupen fra butikken. Denne kan fint fryses i mindre porsjoner for å bevare holdbarheten. Jeg anbefaler å bruke flaske av plast, da glassbeholderne jeg brukte viste seg å være veldig vanskelig å få ut alt av. Jeg lagde denne uten sukker da jeg hadde sukrosefri måned, men den kan fint smakes til med sukker på slutten.
2 bokser hermetiske tomater (jeg brukte cherrytomater)
100 g purreløk
600 g ferske cherrytomater
5 fedd hvitløk
10 sjalottløk
4 korker eplecidereddik
2 dl rødvin
3 laubærblad
2 stjerneanis
1 rød chili
1 grønn chili
2-3 ansjos (kan sløyfes)
sukker etter smak
salt og pepper
Fremgangsmåte
Skrell og hakk sjalott- og purreløk. Brunes med smør i stekepanne. Rens og finhakk hvitløk og chili og stek med løken på slutten av steketiden, pass på at de ikke svir seg. Putt alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det hele koke i noen timer. Jeg kokte det i rundt seks timer.
Etter endt koketid, ta opp laubærbladene og stjerneanis. Kjør resten til en jevn blanding med stavmikser. Smak til med salt og pepper, eventuelt sukker. Kjøl ned og hell på egnede beholder for kjøl eller frys.
Kommentarer
Legg inn en kommentar