Marokkanske kefta
Nå er det jammen lenge siden jeg har postet her! Jeg er nok litt utrent, men jeg skal prøve å få i gang bloggingen igjen.
Det er faktisk over to år siden jeg har postet noe, så det er godt å komme i gang. I løpet av de to årene har vi kjøpt hus, pusset opp alle rom og giftet oss.
Kefta er marokkanske kjøttspyd. Vi spiste det masse i Marokko da jeg var liten og det var noe av det absolutt beste vi kunne få! Det kan serveres i brød med salat og saus eller i en tomatsaus.
Ingredienser
600 g kjøttdeig av lam eller storfe
frisk persille
frisk koriander
1 gul løk
frisk mynte
1 ss Harissa (eller mer hvis du vil ha sterkere smak)
12-13 spyd
krydder:
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
2 ts malt ingefær
2 ts gurkemeie
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bland kjøttdeigen godt med resten av ingrediensene og klem det rundt spydene. Stekes på grill eller i panne. Serveres straks.
Kommentarer
Legg inn en kommentar