Helstekte vaktler med timian og hvitløk
Vaktler smaker kjempegodt og er lette å tilberede. De kan fort bli tørre, så det er viktig å passe på at de ikke steker for lenge. Beregn 2-3 vaktler per person. Jeg brukte flådde vaktler, men ribbet er absolutt best.
Ingredienser
12 vaktler, flådd eller ribbet
Marinade
1,5 dl olje
2 ss soyasaus
1 ss balsamico
1/2 hvitløk
1 ss tørlet timian
Serveres med hva du vil, men vi serverte med
potetmos
saus
ovnsbakte rødbeter med valnøtter
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til marinaden og mariner fuglene minst 2 timer før steking, helst kvelden i forveien.
Sett ovnen på 100 grader.
Brun fuglene i en stekepanne på høy varme på alle sider.
Stek deretter fuglene på 100 grader i 20-30 minutter.
Laget med vaktel fra Villa Vaktelkulla
Kommentarer
Legg inn en kommentar