Blodpannekaker med øl

Blod inneholder mye jern og protein, men dessverre er ikke lenger blodmat vanlig å lage.


Til 4-5 personer

Ingredienser
500 g matblod (en boks)
1/2 liter øl (jeg brukte pils)
8 dl hvetemel
2 egg
4 ss brunt sukker
1 gul løk
1 ts salt
1/2 ts malt allehånde
litt pepper
smør til steking

Serveres med hva du vil, men vi brukte
sirup/honning
ristede valnøtter
rømme
bacon
kremost
blåmuggost

Fremgangsmåte

Jeg kjøpte blod dypfryst på Coop Mega, men det finnes i de fleste velassorterte dagligvarer.

Jeg irriterer meg over at blod er såpass dyrt mtp. hvor lite vanlig det er å bruke og det antakelig kastes litervis med blod i Norge. Denne boksen kostet over 60,-!

Men, men.

Tin blodet i kjøleskap eller romtemperatur.

Visp blod og 5 dl av melet sammen i en bakebolle. Visp deretter inn ølen. Tilsett resten av melet, egg, brunt sukker, salt, pepper og allehånde.

Sett deretter inn røren i kjøleskapet.

Finhakk den gule løken og stek den i smør. Avkjøl.

Når løken er avkjølt tilsetter du den i røren.

Stek så pannekakene i en stekepanne med smør.



Server blodpannekaker med ønsket tilbehør. Her med ristede valnøtter, bacon, sirup og blåmuggost.

Kommentarer