Blodpannekaker med øl
Blod inneholder mye jern og protein, men dessverre er ikke lenger blodmat vanlig å lage.
Til 4-5 personer
Ingredienser
500 g matblod (en boks)
1/2 liter øl (jeg brukte pils)
8 dl hvetemel
2 egg
4 ss brunt sukker
1 gul løk
1 ts salt
1/2 ts malt allehånde
litt pepper
smør til steking
Serveres med hva du vil, men vi brukte
sirup/honning
ristede valnøtter
rømme
bacon
kremost
blåmuggost
Fremgangsmåte
Jeg kjøpte blod dypfryst på Coop Mega, men det finnes i de fleste velassorterte dagligvarer.
Men, men.
Tin blodet i kjøleskap eller romtemperatur.
Visp blod og 5 dl av melet sammen i en bakebolle. Visp deretter inn ølen. Tilsett resten av melet, egg, brunt sukker, salt, pepper og allehånde.
Sett deretter inn røren i kjøleskapet.
Finhakk den gule løken og stek den i smør. Avkjøl.
Når løken er avkjølt tilsetter du den i røren.
Stek så pannekakene i en stekepanne med smør.
Server blodpannekaker med ønsket tilbehør. Her med ristede valnøtter, bacon, sirup og blåmuggost.
Kommentarer
Legg inn en kommentar