Svartsurbærlikør
Svartsurbær, eller aronia, inneholder nesten dobbelt så mye antioksidanter som blåbær. Oppskriften gir ca. 2,25 l ferdig likør.
Er man så heldig å ha en busk med svartsurbær kommer det gjerne mengder.
Ingredienser:
1,5 l svartsurbær
1 liter vodka uten smak
1 liter sukker
Fremgangsmåte
Rens bærene nøye og skyll dem under rennende vann. Bruk en potetstampe eller er annet redskap og knus bærene godt.
Putt knuste bær, vodka og sukker i et stor glass med lokk. Jeg brukte dette fra Clas Ohlson som rommer 3,6 liter.
Oppbevar glasset i romtemperatur og rist det godt når du husker på det. Da fordeler sukkeret seg. Gjør dette i en måned.
Etter en måned er likøren klar til å flaskes! Kjempefint å gi bort i gave eller servere til gjester. Oppbevar gjerne i romtemperatur.
Kommentarer
Legg inn en kommentar