Sjokoladeskål

Denne desserten krever litt trening, men når du får dreisen på det går det ganske greit! Jeg forsøkte først å varme sjokolade rett i kjelen på svak varme, men den sprakk likevel og kunne ikke brukes. Da tok jeg en ny runde med vannbad som fungerte mye bedre. Denne oppskriften gir fire skåler. Er det første gang du lager kan det være greit å kjøpe litt ekstra sjokolade i tilfelle det ikke går helt etter planen første gang.



Ingredienser
300 g sjokolade, enten kokesjokolade eller melkesjokolade
fire ballonger
fyll etter ønske

Fremgangsmåte

Blås opp ballongene, men pass på at de ikke er er for store, da sprekker de lett i kontakt med den varme sjokoladen. Smelt sjokoladen i vannbad.

Dypp ballongene i sjokolade eller hell sjokolade på undersiden av ballongen. Sett deretter ballongen med knuten opp på en tallerken med bakepapir eller plastfolie, da setter den seg ikke fast i tallerkenen. Sett i kjøleskap til sjokoladen er helt stiv.

Når sjokoladen har stivnet klipper du av knuten på ballongen og fjerner den forsiktig fra skålen. Ikke prøv å dytte ut ballongen uten at den er sprukket, da vil bare skålen knekke. Det kan være lurt å bruke plasthansker når du gjør dette, da sjokolade smelter raskt i kontakt med hendene dine.

Serveres straks med ønsket fyll. Jeg brukte kaffeis, bjørnebær, jordbær og mynte, men her er det bare fantasien som setter grenser.

Kommentarer