Eplelikør

 Eplelikør er kjempegodt, lettvint og fint å gi bort i gave. Er man så heldig at man har et epletre i hagen kan dette være en fin aktivitet om høsten som gir flotte julegaver i desember. Det er lett å lage, men man må ha tålmodighet.

 
Ingredienser
1,3 kg epler
6,5 dl vodka
5 dl brandy
2 dl vann
2 dl sukker
saften av to sitroner (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Vask eplene og fjern stilk og kjerne. Skjær eplene i båter og legg dem i et stort glass. Hell på brandy og vodka og sett på lokket. Lagr glasset på et kjølig sted i en måned. Rist jevnlig.

Etter en måned lagring er det klart for siling og etterlagring.

Filtrer likøren gjennom kaffefilter. Press eplene godt sammen så du får meg all væsken. Kok opp vann og sukker, la det koke til det får en fastere konsistens. Kjøl ned.

Når sukkerblandingen er nedkjølt blander du det med likøren. Tilsett sitronsaft hvis du ønsker å bruke det.

Sett likøren til etterlagring i en måned til. Dette kan fint skje i romtemperatur.

Etter etterlagrinen er likøren klar til å flaskes! Den holder seg godt i romtemperatur, men jeg syns den smaker best avkjølt.

Kommentarer