Ceviche

Denne retten er skikkelig god, lettvint og veldig fin å sette frem som smårett eller ha som forrett hvis man har gjester.


Ingredienser

380 g rå laks (jeg brukte Salma)

Marinade

1/4 dl soyasaus
saften av 1 lime
1,5 ss sukker
1 ss riseddik
litt rød chili
2 fedd hvitløk, finhakket
litt fersk ingefær, finhakket

Grønnsaker
1/4 rødløk
1/2 mango
1/2 avokado
2 pasjonsfrukt
hakket koriander

Til servering
tortillachips (jeg brukte tortilla bowls)
wakame
koriander
vårløk
ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. La den trekke i 10 minutter i kjøleskap.

Skjær opp rå laks i små terninger og rør laksen inn i marinaden. Sett tilbake i kjøleskapet igjen.

Skjær opp grønnsakene i små terninger og bland alt sammen med laksen og marinaden i en stor skål. Tilsett hakket koriander og rør alt godt sammen. La det stå kjølig igjen i ca. fem minutter.

Fordel cevichen i små "skåler" av tortilla. Topp med wakame, koriander, vårløk og sesamfrø.



Kommentarer