Pytt-i-panne

 Pytt-i-panne er kjempegodt, billig og en fantastisk måte å bli kvitt rester på.

Ingredienser
De vanlige ingrediensene jeg alltid har med:
kjøtt (rester av alle slags pølser, annet kjøtt (stekt/kokt/røkt), bacon, spekemat, karbonader/kjøttkaker er tips til kjøtt som kan brukes)
løk
gulrot
potet, rå eller tilberedt
smør til steking
egg
salt og pepper

Annet som kan brukes:
det du har av rester av grønnsaker, rotgrønsaker, beter, urter og lignende. Jeg brukte en blanding med ovnstekte grønnsaker fra helgen som inneholdt squash, rødbeter og paprika blant annet.

Bruk to stekepanner når du lager pytt-i-panne. Hemmeligheten bak en god pytt-i-panne er sprø skorper på alle ingrediensene.

Start med potetene i en stor stekepanne. Skjær i terninger. Bruker du tilberedt potet (feks kokt eller ovnsstekt) trenger du bare å steke dem på høy varme til de får en stekeskorpe, hvis du bruker rå trenger de litt mer tid for å bli gjennomvarme. Start med lav temperatur og skru opp og gi dem stekeskorpe når de er møre.

Stek øvrige ingredienser hver for seg i den andre pannen og tilsett i pannen med poteter etterhvert som det blir ferdig. Det er lettere å få stekeskorpe og riktig steketid hvis du steker ingrediensene hver for seg.

Bland alle ingrediesene sammen i pannen og server straks.

Serveres med speilegg. Noen foretrekker også ketsjup eller barbequesaus til.

Kommentarer