Eplesmør
Eplesmør var nytt for meg frem til nå, men det er kjempegodt og kan brukes til så mangt!
900 - 1000 g epler uten skall og kjerne (ca. 1200 g hele epler)
30 g hvitt sukker
50 g brunt sukker
0,5 ss kanel
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1 dl vann
Fremgangsmåte
Skjær de rensede eplene i terninger.
Putt epler, sukker, kanel, salt, vaniljesukker og vann i en stor kjele. Kok opp og la koke på svak varme i ca. 10 timer. Rør innimellom.
Etter ca. 10 timer har eplesmøret blitt tykt og mørkebrunt. Du kan også bruke stavmikser hvis du vil ha den helt jevn. Jeg gjorde ikke det.
Putt eplesmøret i rene, kokte syltetøyglass. Eplesmøret kan også fryses. Hvis du fryser i syltetøyglass, så frys med lokket av og sett på når det er fryst. Hvis ikke kan glasset sprekke.
Eplesmør kan brukes i bakverk, på skiva, på vafler, i desserter, i grøten, på frokostblandinger og i yoghurt blant annet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar