Epleglassering til kjøtt
Vi har fortsatt epler fra svigers sin hage og bestemte oss for å prøve å lage en glassering (glaze) som kan brukes til kjøtt.
700 g epler eller 4 dl eplejuice
90 g honning
0,5 dl adobomarinade eller BBQ-saus
0,5 dl soyasaus
1 ts malt muskat
1 ss hosinsaus
noen dråper tabascosaus
litt karamellisert rødløkrelish (kan sløyfes)
Fremgangsmåte.
Hvis du bruker hele epler: lag juice av eplene i en saftsentrifuge (juicepresse). Dette blir ca. 4 dl juice.
Kok opp eplejuicen (hjemmelaget eller ferdigkjøpt) og reduserer til ca. 2 dl. Skum av.
Tilsett de øvrige ingrediensene og kok på svak varme til ønsket konsistens. Dette kan ta 15-30 minutter.
Hvis du velger å bruke karamellisert rødløkrelish, ha i bakhodet at dette stjeler noe av eplesmaken. Glasseringen blir også klumpete, så bruk en stavmikser for å få en helt jevn glassering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar