Eplegele
Jeg var hos svigerforeldrene forrige uke og fikk ca. 4 kg epler. Det første jeg lagde var eplegele. Denne oppskriften gir ca. 6 dl gele.
1,3 kg hele epler (gir ca. 8 dl juice)
150 gr sukker
6 plater gelatin
Fremgangsmåte
Lag juice av eplene med en saftsentrifuge/juicepresse, ha i en kjele og kok opp. Fjern skummet som legger seg på toppen. Tilsett sukker og la det koke til det er ca. 6 dl. Tilsett gelatinplater og kok til gelatinplatene er helt oppløst.
Kok syletøyglassene i noen minutter.
Ta glassene opp av vannet, tørk dem med et rent kjøkkenhåndkle og hell geleen i glassene. Skru på korken.
Kjøl ned i romtemperatur og lagr deretter i kjøleskap.
Geleen kan brukes så fort den er stivnet.
Eplegele er kjempegodt på brød med salami og brie, men er også god alene. Kan også brukes på grøt, frokostblandinger, i cottage cheese, yoghurt og lignende.
Kommentarer
Legg inn en kommentar