Plommesyltetøy

Det er masse plommer nå! Plommer er skikkelig godt å lage syltetøy av, det holder seg lenge og kan spises til neste sesong.

Ingredienser
ca. 1,5 kg plommer
2-4 dl sukker
2 dl vann

Fremgangsmåte


Rens plommene, ta ut stein og fjern stilk. Skyll dem og legg dem i en kjele. Hell på vann.

Kok de rene sylteglassene som skal brukes. Dette er viktig for lang holdbarhet til syltetøyet.

Når plommesyltetøyet har kokt til riktig konsistens tilsetter du sukkeret. Mengden sukker avhenger av hvor søte plommene du bruker er. Smak deg frem.

Når syltetøyet er klart tar du glassene opp av det kokende vannet, tørker dem med et rent håndkle og tiletter syltetøyet. Sett på lokket umiddelbart. Etterhvert som glassene kjøles ned vil vakuum dannes. Avkjøl i romtemperatur og sett deretter i kjøleskap.

God på brødskiva, men også på vafler, pannekaker, på grøten eller i frokostblandinger.

Kommentarer