Eggesalat med vaktelegg

Eggesalat er skikkelig godt tilbehør, og med vaktelegg løfter du salaten til nye høyder. Oppskriften kan gjerne dobles.

Ingredienser
15 vaktelegg (eventuelt tre hønseegg)
2 ss crème fraîche
1 ss majones
1 ts søt sennep, jeg brukte Bergbys
0,5 ts ts Dijonsennep
1/2 ts tabasco
1 vårløk
2-3 ramsløk (kan sløyfes)
gressløk
persille
sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Eggene skal koke veldig kort, så det er lurt å finne en metode for å senke eggene i det kokende vannet samtidig. Jeg brukte en sil. Kok eggende i ca. 2 1/2 min.

Kjøl ned de kokte eggene og skrell dem. Skjær dem i fire og bland dem sammen med øvrige ingredienser i en skål. Jeg skar to av eggene i to til pynt på toppen.

Eggesalat gjør seg godt på koldtbordet, på ferskt brød eller rundstykker med laks, kjøttpålegg eller spekemat.

Hvis ikke alt forsvinner med en gang kan du dekke den til med plast og oppbevare den i kjøleskapet. Eggesalaten har da en holdbarhet på 3-4 dager.

Kommentarer