Eggesalat med vaktelegg
Eggesalat er skikkelig godt tilbehør, og med vaktelegg løfter du salaten til nye høyder. Oppskriften kan gjerne dobles.
Ingredienser
15 vaktelegg (eventuelt tre hønseegg)
2 ss crème fraîche
1 ss majones
1 ts søt sennep, jeg brukte Bergbys
0,5 ts ts Dijonsennep
1/2 ts tabasco
1 vårløk
2-3 ramsløk (kan sløyfes)
gressløk
persille
sitronsaft
salt og pepper
Fremgangsmåte
Kjøl ned de kokte eggene og skrell dem. Skjær dem i fire og bland dem sammen med øvrige ingredienser i en skål. Jeg skar to av eggene i to til pynt på toppen.
Eggesalat gjør seg godt på koldtbordet, på ferskt brød eller rundstykker med laks, kjøttpålegg eller spekemat.
Hvis ikke alt forsvinner med en gang kan du dekke den til med plast og oppbevare den i kjøleskapet. Eggesalaten har da en holdbarhet på 3-4 dager.
Laget med vaktelegg fra Villa Vaktelkulla
Kommentarer
Legg inn en kommentar