Sveler på stormkjøkken med villbringebær- og blåbærsyltetøy

Jeg kjøpte et svelejern til turbruk for en tid tilbake som jeg egentlig hadde planer om å bruke til bål, men siden det er bålforbud nå bestemte vi oss for å teste det på stormkjøkken. Svelene kan også lages i panne på stormkjøkken hvis du ikke har jern.

Før avreise
lag svelerøre og putt i flaske med tut
pakk med sukker til syltetøy, smør og brunost
ta med svelejern, stormkjøkken, silikonpensel, klype/gaffel, ostehøvel, tallerkner, skjeer til syltetøy og eventuelt boller til syltetøy hvis du ikke har nok kjeler på stormkjøkkenet.

Ingredienser til svelerøre
1 egg
100 g sukker
3 dl kulturmelk
2 ss smør
1/2 ts natron
1/4 ts hornsalt
2, 6 dl hvetemel

Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett kulturmelk, smelt smøret og tilsett. Tilsett deretter natron og hornsalt. Tilsett melet til slutt og visp til en jevn røre.

Hel røren i en flaske med tut. Jeg brukte Imsdal som rommer 0,65 l og fikk akkuratt ikke plass til all røren, så jeg vil anbefale en flaske som er hakket større.

Ta med røren, brunost og litt sukker til syltetøyet.

Plukk bær du liker, vi fant villbringebær.

Og blåbær.


Kok opp bærene på stormkjøkken, tilsett ønsket mengde sukker.



Varm opp jernet på stormkjøkken og spre smør på begge sidene med silikonpenselen og stek sveler. Snu jernet underveis.








Kommentarer