Sjokolademousse med pasjonsfrukt- og mangokrem med Oreo og mynte
Jeg så en lignende dessert som var laget med panna cotta og fikk lyst til å prøve med sjokolademousse. Jeg er egentlig ikke så glad i desserter, men denne syns jeg ble veldig god. Jeg kjøpte formene på Cacas. Fordelen med denne desserten er at den kan gjøres klar i god tid og kun monteres rett før den skal serveres. Oppskriften gir 9 porsjoner.
Ingredienser
Pynt
1/2 pakke Oreo-kjeks
mynte eller sitronmelisse
Mango- og pasjonsfruktkrem
6 stk pasjonsfrukt
1 liten mango (jeg brukte first price, de er ofte mindre enn andre)
1-3 ss sukker, avhengig av modenheten på mangoen
en skvett vann
Sjokolademousse
150 g hvit sjokolade
1 1/2 gelatinplater
fyllet fra Oreo-kjeksene
1 egg, romtemperert
3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Skrap fyllet ut av kjeksene og sett fyllet til side. Legg kjeksene i en mikser.
Kjør kjeksene i mikseren til en jevn blanding. Her kan man også bruke stavmikser. Sett til side.
Kjør mango og pasjonsfrukt i en mixer eller bruk stavmixer.
Kok opp mango og pasjonsfrukt i en liten kjele og tilsett sukker. La koke i noen minutter. Sett til side.
Legg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter. I mens knekker du opp sjokoladen og varmer den opp på svak varme i en liten kjele. Pisk kremfløten til krem.
Når sjokoladen har smeltet helt og 10 minutter har gått, klemmer du ut vannet av gelatinen med hendene og rører den inn i sjokoladen.
Tilsett kremen litt etter litt. Sørg for at du hele tiden har en jevn blanding uten klumper.
Fordel røren i ca. ni former. Ikke fyll dem helt opp, det skal være plass til både pasjon- og mangokrem, samt oreo-kjeks på toppen. Sett i kjøleskap. Den er klar etter ca. en time, men kan gjerne stå lengre.
Finn frem en sil og press pasjon- og mangokremen gjennom, så du får en saus fri for steiner.
Sett sausen i kjøleskap.
Rett før servering fordeler du mango- og pasjonsfruktsausen på toppen av sjokolademoussen, fordeler kjeksen over og stikker en mynte- eller sitronmelissekvast i hver.
Jeg fant noen passende, artige skjeer på Ebay.
Kommentarer
Legg inn en kommentar