Kantarellpizza

 Soppsesongen er i gang og ingenting er så godt som middag med sopp.


Ingredienser

bunn
1,5 dl lunket vann
1-2 ss olje
0,5 pakke gjær, fersk eller tørr
ca. 3,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
eventuelt litt krydder, jeg brukte oregano

hvit saus
1/2 boks crème fraîche
1 fedd hvitløk
2 knuste einebær
persille

topping før steking
2 mozarella
1/2 fersk rødløk
speket viltkjøtt, ca. 80-100 g

topping etter steking
ristede pinjekjerner
en neve revet parmesan
kantararell
ruccola

smør til steking
salt/pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen for hånd eller med en brødbakemaskin. La heve til dobbel størrelse. Sett ovnen på 225 grader.

Legg rensede kantareller i en tørr panne uten fett på svak varme. La soppen ligge i pannen og slippe vannet mens du lager den hvite sausen.

Kjevl ut deigen på et bakeark, bland sammen ingrediensene til den hvite sausen og spre det utover bunnen.

Legg mozarella, speket kjøtt og rødløk i skiver på bunnen. Stek pizzaen på 225 grader i ca. 20 minutter.

Når soppen har sluppet det meste av væsken tilsetter du smør, salt og pepper og øker temperaturen. Stek soppen til den blir gyllen og sprø.

Når pizzaen er ferdig strør du over pinekjerner, parmesan, kantarell og ruccola.


Kommentarer