Kantarellikør

 Dette er første gang jeg lager likør og det ble skikkelig godt! Liker man kantarell er dette helt perfekt.

Ingredienser
ca. 200 g kantarell
5 dl vodka uten smak, jeg brukte 40 %

sukkerlake
175 g sukker
1 dl vann

Fremgangsmåte


Plukk små kantareller og børst dem nøye så de er så rene som mulig

Kok eller rengjør et sylteglass som rommer en liter.

Putt soppen i glasset og hell på vodka.

Kantarell vil flyte opp i glasset. Sett glasset i kjøleskap og vent til soppen legger seg på bunnen. Dette tar ca. en uke.

Når soppen har lagt seg på bunnen skal soppen fjernes og sukkerlake tilsettes.

Brukt en trakt, et kaffefilter og en beholder og sil likøren gjennom filteret. Dette tar litt tid.

Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Kjøl helt ned til romtemperatur før du tilsetter den i likøren.

Skyll sylteglasset. Når likøren er ferdig silt og sukkerlaken nedkjølt blander du det sammen igjen i sylteglasset. Sett på lokk og rist godt så sukkerlaken blander seg.

Brukt en trakt og hell i ønskede flasker.


Serveres helst i frostede glass hvis du har det.


Kommentarer